Napravite sami slagalice za decu

junskipopust2

Igra ima veliki i nezamenljiv značaj u dečijem razvoju a slaganje slagalica je jedna od igara koja stimuliše decu da uče i razvijaju svoje moždane vijuge. Deca koja slažu slagalice od 2. do 4. godine razvijaju kognitivne a posebno vizuelo-prostorne veštine.

Osim što su odlične za razvoj deteta, lake su i za pravljenje. Zato, predlažemo ove zanimljive uradi sam slagalice koje će zabaviti decu različitih uzrasta. Jednostavne su za pravljenje i uglavnom se koristi materijal koji već imate kod kuće.

#1 Dvodelna slagalica sa slikom

uradi sam slagalica 3

Pripremite kvadratne kartončiće i na njih zalepite različite sličice. Isecite ih na dva dela, dijagonalno, horizontalno ili uspravno, a zatim promešajte.

janod slagalica kravaIli jednostavnije.. poručite KlickerBox edukativnu kutiju tokom trajanja junskog SUPER POPUSTA OD 30% po ceni od 1400,00 dinara na period od 4 nedelje i poželite da se u njoj, pored još tri igračke odabrane spram uzrasta i razvojnih potreba vašeg deteta, nađe i recimo drvena slagalica Krava

 

 

#2 Puzzle od lego kocaka

uradi sam slagalica 4Ovu zanimljivu slagalicu možete prilagoditi i mlađoj i malo starijoj deci – koristite veće ili manje kocke po dimenziji i količini.

Prvo spojite lego kocke, zalepite odštampanu sliku na njih, isecite po kockicama i onda izmešajte tako da dete složi sliku.

automoblox3Ili jednostavnije.. poručite KlickerBox edukativnu kutiju tokom trajanja junskog SUPER POPUSTA OD 30% po ceni od 1400,00 dinara na period od 4 nedelje i poželite da se u njoj, pored još tri igračke odabrane spram uzrasta i razvojnih potreba vašeg deteta, nađe i drveni auto na rasklapanje AUTOMOBLOX

#3 Puzzle od štapića

uradi sam slagalica 5

Koristite bilo koje štapiće koje možete da nađete. Zalepite ih prvo lepljivom trakom sa jedne strane a sa druge crtajte zajedno sa detetom ili neka ono nacrta šta želi.

Kada je crtež gotov, razdvojte ih i izmešajte. Dete zatim treba da složi nacrtanu sliku.

Drvena raketa sa magnetima (18+)janod drvene igrackeIli jednostavnije.. poručite KlickerBox edukativnu kutiju tokom trajanja junskog SUPER POPUSTA  OD 30% po ceni od 1400,00 dinara na period od 4 nedelje i poželite da se u njoj, pored još tri igračke odabrane spram uzrasta i razvojnih potreba vašeg deteta, nađe i neka od drvenih igračka na magnete – Figure divlje ili domaće životinje životinje, Raketa, avion, podmornica na magnete, Transformobile, Uspravne slagalice na magnete..

#4 Puzzle – geometrijski oblici

uradisamigracke (1)Od filca ili od papira različitih boja, napravite različite geometrijske oblike. Njih, zatim, isecite na manje delove i dajte detetu zadatak da slaže.

Slagalica razlomci (36+)Ili jednostavnije.. poručite KlickerBox edukativnu kutiju tokom trajanja junskog SUPER POPUSTA OD 30% po ceni od 1400,00 dinara na period od 4 nedelje i poželite da se u njoj, pored još tri igračke odabrane spram uzrasta i razvojnih potreba vašeg deteta, nađe i drvena slagalica Razlomci

 #5 Podudaranje

uradi sam slagalica 9

Ovo će detetu biti jako zabavno! Sakupite prvo zajedno razne elemente po kući a onda ih iscrtajte na papiru.

Detetov zadatak je da zatim složi predmete sa crtežom tako da se podudare.

slagalica sumskeIli jednostavnije.. poručite KlickerBox edukativnu kutiju tokom trajanja junskog SUPER POPUSTA OD 30% po ceni od 1400,00 dinara na period od 4 nedelje i poželite da se u njoj, pored još tri igračke odabrane spram uzrasta i razvojnih potreba vašeg deteta, nađe i drvena slagalica Šumske životinje

Pogledajte i ostale igračke iz naše ponude.. i ne zaboravite u KlickerBox edukativnu kutiju staju 4 igračke ; )

Izvor: www.najboljamamanasvetu.com